GaPol: TRUMP wypowiada wojnę cenzurze » CZYTAJ TERAZ »

Lekkie i zdrowe przekąski

W obecnej sytuacji dom to już nie tylko miejsce, w którym odpoczywamy, ale także pracujemy. Jednym z największych wyzwań pracy zdalnej, poza realizacją określonych zadań stawianych przez szefa, jest również utrzymanie odpowiedniej diety.

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne
Pexels,pixabay

Nadziewane muszelki

Składniki: 

  • 2 parówki
  • makaron muszle duże
  • papryka czerwona, zielona i żółta
  • majonezu
  • 100 g kukurydzy z puszki
  • świeżo mielony pieprz
  • sól

Sposób przygotowania:
Makaron ugotuj al dente w posolonej wodzie, według instrukcji na opakowaniu. Pozostałe składniki pokrój w drobną kostkę, dodaj majonez oraz kukurydzę, dopraw pieprzem i solą. Nadziej muszle farszem.

Przekąska ze szpinakiem

Składniki: 

  • 150g szynki biebrzówki
  • Ciasto francuskie
  • 200g świeżego szpinaku
  • 50 g sera fety
  • 50g serka śmietankowego
  • 2 jajka
  • sól
  • pieprz
  • 1 ząbek czosnku

Sposób przygotowania:
Ciasto francuskie podziel na 6 równych kwadratów, ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Do naczynia miksującego wrzuć liście szpinaku, pokrojoną szynkę, serek śmietankowy oraz fetę. Dopraw solą i pieprzem oraz dodaj przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Zmiksuj wszystko w trybie pulsacyjnym do uzyskania lekko zmiksowanej konsystencji. Nałóż farsz na środek ciasta i zagnij rogi do środka. Posmaruj rozmąconym jajkiem i piecz w piekarniku w 180 stopniach przez około 25 minut, do uzyskania złocistego koloru.

 



Źródło: lifestyle.newseria.pl, niezalezna.pl

#przekąski #dieta zbilansowana #nadziewane muszelki #szpinak

ms