Wyszukiwanie

Wpisz co najmniej 3 znaki i wciśnij lupę
Lifestyle

Niezbyt świeże owoce i warzywa? Nie wyrzucaj – wykorzystaj!

Jak często zdarza się, że kupione w nadmiarze owoce i warzywa zalegają niezjedzone w naszych kuchniach? Z tym problemem można sobie dość łatwo poradzić. 

Autor: ms

Jeśli masz za dużo bananów, truskawek, kiwi, pomarańczy, jabłek lub cokolwiek innego, co nie jest już pierwszej świeżości, lecz nadaje się jeszcze do spożycia, warto sięgnąć po sprawdzoną metodę niemarnowania żywności.

Najprostszy sposób na owoce, które długo czekały na zjedzenie i zrobiły się lekko zbyt dojrzałe? Pokroić na kawałki, wrzucić do blendera, dodać wodę, jogurt lub mleko i ewentualnie coś zielonego (szpinak, jarmuż, pietruszkę) i zrobić zdrowy koktajl.

 

Autor: ms

Źródło: niezalezna.pl, niemarnuje.bankizywnosci.pl

Wesprzyj niezależne media

W czasach ataków na wolność słowa i niezależność dziennikarską, Twoje wsparcie jest kluczowe. Pomóż nam zachować niezależność i kontynuować rzetelne informowanie.

* Pola wymagane