Dzięki radom banków żywności, w prosty sposób można znacznie zminimalizować marnowanie jedzenia w miejscu w biurze. Należy zacząć od… firmowej lodówki.
Wystarczą 3 proste kroki:
- Podpisz markerem pudełko ze swoim jedzeniem i zachęć do tego swoich współpracowników (wtedy nikt z was nie zapomni, że trzyma coś w lodówce)
- Zorganizuj wspólny pojemnik podpisany „Częstuj się” (to, że ty nie masz już na coś ochoty nie znaczy, że trzeba to wyrzucić – podziel się z innymi)
- Ustalcie dyżury i opróżniajcie lodówkę przed każdym weekendem, dzieląc się jej zawartością
Źródło: niezalezna.pl, niemarnuje.bankizywnosci.pl
#styl życia #kulinaria #porady #kuchnia #jak nie marnować jedzenia #marnowanie jedzenia #Banki Żywności #jedzenie
Chcesz skomentować tekst? Udostępnij treść i skomentuj w mediach społecznościowych.
ms