Nie byłaby sobą, gdyby czegoś takiego nie wymyśliła. Magdalena Środa już wie, jak można poprawić klimat w Polsce. Jaką rolę mogą w tym procesie odegrać muzułmanie i... wieprzowina? Nie uwierzycie!
Magdalena Środa podczas debaty na Uniwersytecie Warszawskim przeszła samą siebie, a jej wypowiedź zapewne przejdzie do historii.
Gdy wraz z Marcinem Matczakiem dyskutowała m.in. na temat kryzysu związanego z masową imigracją do Europy, stwierdziła:
Gdybym miała do wyboru mieszkanie w muzułmańskiej Brukseli, którą doskonale znam i w kraju radykalnie autorytarnym, w którym wszyscy są homogeniczni i jednolitych poglądów, to oczywiście, że wolałabym to pierwsze
– powiedziała.
Zwróciła też szczególną uwagę na inny problem:
Oprócz alkoholu muzułmanie nie jedzą wieprzowiny, co by z całą pewnością ograniczyło hodowle, a ograniczenie hodowli by poprawiło klimat w Polsce, więc to mogłoby być też pozytywne
- stwierdziła.
Prof. @M_Sroda : Zwrócę uwagę, że oprócz alkoholu muzułmanie nie jedzą wieprzowiny, co by z całą pewnością ograniczyło hodowle, a ograniczenie hodowli by poprawiło klimat w Polsce, więc to mogłoby być też pozytywne.
— Maciej Stańczyk (@stanczykmaciej) 5 czerwca 2019
Prof. @wsamraz : A wieprzowina jest niezdrowa generalnie. ?♂️ pic.twitter.com/6chctCbFXX
Tę odkrywczą myśl ochoczo komentują internauci:
Muzułmanie jedzą jagnięcinę, a ta jak wiadomo rośnie na wierzbach, a wierzb u nas mnostwo i to przy drogach. I żeby poprawić bezpieczeństwo drogowe trzeba sprowadzić muzułmanów. Mój wywód jest mądrzejszy od @M_Sroda
— DomTwoj ?? ???? (@DomKatar) 5 czerwca 2019
Polska elita akademicka... Skoro nie jedzą wieprzowiny, to jedzą wołowinę a przeżuwacze to duże źródło emisji metanu, również gazu cieplarnianego. W ogóle nie wspominając o tym, że w czasach kiedy dr Ewa rzucała kamieniami w dinozaury, było cieplej niż dziś.
— krisb (@krisb_w) 5 czerwca 2019
ja zwrócę uwagę, że muzułmanie opodatkowują inne wyznania. to mogłoby znacząco wzmocnić budżet państwa
— KrzysztofSietczyński ??? (@ksietczynski) 5 czerwca 2019
"Nie jest prawdą, że nad łóżkami dach przeciekał - szczególnie, że prawie nie padało"
— Horned Duckie (@HornedDuckie) 5 czerwca 2019
Akurat emisje CO2 są największe z wołowiny i baraniny. Wieprzowina ma niskie emisje. pic.twitter.com/SplF4ESIKP
— Adam Blazowski (@AdamBlazowski) 5 czerwca 2019
Młodzi, wykształceni.... pic.twitter.com/uXF2NHnlHX
— Zen ?? (@Buntownik) 5 czerwca 2019